minä...

*

this is my head exploding from the weight of the thoughts inside

these are my thoughts escaping through the ventilation-shaft

though my words weight a ton they can hardly ever come out right

this is an emergency call 'cause my head explodes tonight

maanantai 11. helmikuuta 2008

Tervetuloa Ruotsiin!


Kuukausi takana ja olen edelleen hengissä. Olen nyt siis Ruotsissa, Lundissa vaihtarina. Koko kevätlukukausi olisi täällä tarkoitus olla. Lund on idyllinen pikkukaupunki, joka kuitenkin yliopistonsa ansiosta on hyvin eloisa. Bileitä riittää =) Lund on siitä kiva, että se on todella pieni, mutta siellä kuitenkin on kaikki mitä tarvitset. Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, Malmö on kymmenen minuutin junamatkan päässä ja Köpikseen pääsee myös nopsaa. Lundin ja Malmön välillä ei sitten muuta olekaan kuin peltoja, mutta kyllähän pieni maalaismaisema aina joskus kelpaa.

Asun suomalaisessa perheessä, joka vuokraa asunnostaan yhtä huonetta. Meininki on rentoa, joten viihdyn oikein hyvin. Asunto sijaitsee Spoletorpissa, joka on noin vartin kävelymatkan päässä ns. keskustasta. Yliopiston rakennukset on siroteltu ympäri kaupunkia. Språk- och litteraturcentrum on myös noin vartin kävelymatkan päässä asunnostani. Täällä ei oikein ole minnekään pitkä matka. Jos joku sanoo, että esim. St Lars on Jumalan selän takana, kestää sinne ehkä 20 minuuttia kävellen keskustasta.

Opiskelen ruotsia kotona Oulussa ja myös täällä otin yhden ruotsin kurssin. Kuulostaa vähältä, mutta kyllä siinä tekemistä (jossakin vaiheessa) riittää. Ruotsalainen opiskelutyyli tuntuu aika lepsulta suomalaiseen verrattuna. Ryhmätöitä tehdään usein ja luennoilla keskustellaan. Opettaja puhuu loppujen lopuksi aika vähän. Minulle tällainen tyyli ei sovi niin hyvin, joten en ole kauheasti nauttinut luennoista tähän asti. Mutta en kuitenkaan lannistu; tämänhän piti olla erilaista.

Tästä lähtien kirjoittelen vähän päivän kuulumisia. Tarkoituksena olisi vertailla Suomea ja Ruotsia; saa nähdä miten onnistun siinä =P

Ei kommentteja: