minä...

*

this is my head exploding from the weight of the thoughts inside

these are my thoughts escaping through the ventilation-shaft

though my words weight a ton they can hardly ever come out right

this is an emergency call 'cause my head explodes tonight

maanantai 4. toukokuuta 2009

The Highest Heights

Minä ja outo musiikkimakuni. Innostun helposti kaikesta (minulle) uudesta ja yhdessä vaiheessa kuuntelin pelkästään ns. celtic punk musaa, joka on siis punkkia, johon on sekoitettu kelttiläisiä vaikutteita. Vähän aikaa sitten hurahdin countryyn ja Lori McKennaan. Tällä hetkellä kovassa soitossa on Emil Jensen ja hänen ihana skorrande r. Vuoden kohokohta kuitenkin lähestyy ja on aika sukeltaa musiikkiin, joka joidenkin mielestä ei ole musiikkia lainkaan. Loukkaus, sanon minä, e-viisu musahan on musiikin parhaimmistoa!

http://www.youtube.com/watch?v=gfzD1hKUN9k

E-viisuissa on se kiva puoli, että jopa ne huonot biisit alkavat jossain vaiheessa kuulostaa hyvältä. Kappaleen täytyy olla todella huono, etten missään vaiheessa löydä siitä edes jotain hyvää sanottavaa. Kaava etenee samalla tavalla vuosi toisensa jälkeen: ensin vihaan, sitten tykkään ja lopulta rakastan. Tämän takia minulta ei kannata kysyä voittajaa, koska en vaan osaa päättää. Jos päädyn arvaamaan jotakin, osun yleensä väärään, koska siinä vaiheessa olen jo niin sokaistunut kappaleista.

http://www.youtube.com/watch?v=mcKpbzuPUB0

http://www.youtube.com/watch?v=4u0I2P_zu7o

Tänä vuonna päätin pitää outolinnuista kuten Tshekki, Latvia ja Serbia. Tshekin kappaleen äänimaailma on jotain niin outoa, ettei siitä voi olla kuin pitämättä. Latviaa vihasin aluksi henkeen ja vereen, mutta aloin sitten tuttuun tapaani löytämään myös heidän kappaleestaan niitä hyviäkin puolia. Serbiasta pidin alun alkaenkin, koska kappaleen soundi on niin piristävän erilainen.

Tänä vuonna minulla on neljä inhokkia: Kypros, Ranska, Malta ja Armenia. Kyproksen biisi on oikeastaan hyvä, mutta esiintyjän olematon lauluääni pilaa koko jutun. Hänet pistetään vielä ulisemaan ihan käsittämättömällä tavalla ja odotan kauhunsekaisin tuntein live-esitystä. Ranskan biisi taas on niin hohhoijaa, että voin melkein varmuudella sanoa, että se sijoittuu viimeiseksi tänä vuonna (ja minähän olen aina oikeassa...). Maltan kappale taas ei tarjoa mitään uutta. Laulaja on ärsyttävä, enkä kestä kuunnella hänen ääntään viittä sekuntia pitempään. Armenian ulina ja tekopirteä pomppiminen taas lähinnä ärsyttävät.

Tänä vuonna esiin voi nostaa myös nämä: Venäjä, Saksa, Espanja, Montenegro, Ruotsi, Suomi, Sveitsi, Turkki, Israel, Islanti, Romania, Bosnia-Herzegovina, Valko-Venäjä, Norja, Unkari, Azerbaidzan, Liettua, Albania ja Viro.

Kisastudio on avoinna 12., 14. ja 16.5 iltakympistä eteenpäin, tervetuloa!

Ei kommentteja: