minä...

*

this is my head exploding from the weight of the thoughts inside

these are my thoughts escaping through the ventilation-shaft

though my words weight a ton they can hardly ever come out right

this is an emergency call 'cause my head explodes tonight

perjantai 19. joulukuuta 2008

Joulutunnelmia Osa 2

Viimeinen postaukseni tälle vuodelle koskee, yllätys yllätys, joulua. Eilinen postaus ei ollut mielestäni tarpeeksi jouluisa, joten nyt seuraa hieman jatkoa. Tiedoksi, että kuvan alkuperäinen sijainti selviää sitä klikkaamalla.


Erja Hirven suunnittelema Lumimarja kuosi on ihanan yksinkertainen ja sopii mielestäni täydellisesti joulusisustukseen. Saatavina myös mustana ja punaisena.




Sanoin aiemmin, etten kestä jouluvaloja. Sillä kuitenkin tarkoitin mauttomia joulupukki koristeita, jotka aiheuttavat epilepsiakohtauksen ohikulkeville. Ulkokoristeena jouluvalot toimivat, jos niitä on käytty harkitusti, eikä väriskaalaan kuulu sävyjä kuten vihreä, sininen, oranssi, vaaleanpunainen... Oikeastaan, mikään muu ei käy kuin valkoinen. Olen kuvitellut jouluvalojen sopivan vain talon ulkopuolelle, mutta nämä kuvat saivat minut muuttamaan mieleni. Keskimmäinen on ihanan herkkä. Jouluvalot kuten nämä sopivat isommille pinnoille tai sitten täytenä vastakohtana pieneen kulhoon asetettuna.



Joulukuusenkoristeita löytyy jos minkä muotoisia ja värisiä. Useimmat ovat niin kammottavia, ettei katsoa voi. Kuusi itsessään on niin kaunis, ettei sitä kannata peittää muovilla. Koristeet saavat olla joko hopeisia tai kultaisia. Näihin voi yhdistää valkoista.


T.i.l.an jakso oli tällä viikolla hyvin jouluinen. Itse vaihdan yleensä kanavaa kun Hanna Sumari alkaa värkkäämään koristeitaan, mutta tällä viikolla pysyin maikkarilla. Sumari kyhäsi kasaan pienen jouluenkelin rautalangasta ja onnistui mielestäni hyvin. Tulos oli oikein herkkä ja jouluun sopiva. Jos ei siis halua maksaa huimaa viittä euroa kuvan enkelistä voi ohjeet Sumarin tekemään enkeliin hakea täältä.




Olen hulluna erilaisiin lyhtyihin. Ne ovat taattuja tunnelmanluojia ja ovat olennainen osa joulua. Lyhdyn täytyy mielestäni olla valkoinen (erityisesti silloin jos muu sisustus on runsasta). Ulkona lyhty toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Ulkolyhdyn täytyy olla iso kun taas sisällä kokoa täytyy hieman harkita. Kolmannen kuvan lyhty on pieni ja koristeellinen ja sopii täydellisesti joulupöydän kattaukseen. Toisen kuvan lasinen lyhty on yksinkertainen, mutta lasin kuviointi tuo pintaan eloa.


Toivotan nyt kaikille rauhallista, ihanaa ja pehmeää joulua. Itse aion nauttia lomastani ja joulun lämpimästä tunnelmasta täysin rinnoin. Lisää juttua taas ensi vuonna 2009!

Ei kommentteja: